

خانه – آپارتمان لواسان
لواسان 1394
خانه – آپارتمان لواسان لواسان 1394 کاربری مسکونی متراژ (مترمربع) 1447 مرحله ساخت اتمام ساخت

این آپارتمان متعلق به خانواده و دوستان است که هر طبقه متعلق به یک خانواده میباشد. شرکا همگی دستی بر فرهنگ و اندیشه دارند؛ از تحصیلات در رشته فلسفه تا فعالیت در حراج آثار هنری در ایران و منطقه؛ بنابراین دیالوگی منطقی و مبتنی بر پایبندی از اصول فرهنگی معماری ایرانی و تبدیل به یک کاشانه خانوادگی (تفسیری امروزی از معماری ایرانی) خواسته کارفرما بوده است.

2- اتمسفر زمینه و بستر پروژه با حضور قدرتمند اجزاء مادی (مصالح) تولید میشود. تشدید تجربه مادهگرایی، منجر به تقویت احساس واقعیت و جسمانیت در فضا میگردد. آجر سنتی و چوب، مصالح غالب در این پروژه است. تصاویر برخاسته از ماده، تجربههای عمیقتر و ژرفتری را نسبت به تصاویر بر خواسته از فرم گرایی صرف بر جای میگذارد. مصالح، تخیل و احساسات حاصل از ادراک ناخودآگاه را برمیانگیزاند و در این پروژه، مصالح حضوری قوی و در تعامل با ساکنین خود دارند.

2- اتمسفر زمینه و بستر پروژه با حضور قدرتمند اجزاء مادی (مصالح) تولید میشود. تشدید تجربه مادهگرایی، منجر به تقویت احساس واقعیت و جسمانیت در فضا میگردد. آجر سنتی و چوب، مصالح غالب در این پروژه است. تصاویر برخاسته از ماده، تجربههای عمیقتر و ژرفتری را نسبت به تصاویر بر خواسته از فرم گرایی صرف بر جای میگذارد. مصالح، تخیل و احساسات حاصل از ادراک ناخودآگاه را برمیانگیزاند و در این پروژه، مصالح حضوری قوی و در تعامل با ساکنین خود دارند.


6- پروژه دارای گفتمانهای مؤثری از فضا و مکان است و صرفاً به دلیل موقعیت قرارگیری در ارتفاع مناسب، چشمانداز لواسان را هدف قرار نداده است. این ساختمان ویژگی حسی مخاطب را در خود درگیر میکند. درک محیطی فضاهای آن، تصاویر حاصل در شبکیه را به یک استلزام بدنمند در فضایی که در آن حضور داریم، مبدل میکند و حس اتمسفری ما را ارتقا میدهد. معماری صرفاً بصری، خاصیت جداکنندگی و کنترل دارد درحالیکه معماری مبتنی بر لامسه اتصالدهنده و یکپارچه کننده است و حساسیت لامسهای از طریق مادیت، مجاورت، شناخت و صمیمیت حاصل میشود. عواملی که هویت در خانه بودن را ارتقا میبخشد.


8- در طراحی داخلی بنا، با در نظر گرفتن حس زیبایی شناسی و کاربرد هریک از فضاها، با به کارگیری خلاقانه ی نور طبیعی، محیط سرشار از روشنایی گردیده؛ همچنین طراح، ضمن دعوت هرچه بیشتر طبیعت به فضای داخلی، خانه را برای کاربران محیطی مملو از نور و آرامش نموده است.

مسئولیت پروژه با مهندسین مشاور آتی زیست طراحان اصلی احسان مالکی یکتا آفرین تیم طراحی لیلی بهمن بیجاری شیما زهرایی حسن عابدی جوایز و افتخارات جایزه معمار 1396 در بخش آپارتمانی فینالیست ساختمان سال 1396 کاندید آرک دیلی 2022


برج خانه گلچین
تهران - ازگل 1399
برج خانه گلچین تهران - ازگل 1399 کاربری مسکونی متراژ (مترمربع) 14000 مرحله ساخت در حال ساخت

گلچین



گلچین
گلچین


مسئولیت پروژه با مهندسین مشاور آتی زیست طراحان اصلی احسان مالکی یکتا آفرین تیم طراحی حسن عابدی پویا سنجری فارسی پور محمد فارسی علیرضا باقری علیرضا شادبخش جوایز و افتخارات جایزه ویژه هیئت داوران و جایزه آرکیتایزر در سال 1402



ساختمان اداری ولیعصر
تهران - ولیعصر 1401










مسئولیت پروژه با مهندسین مشاور آتی زیست طراحان اصلی احسان مالکی یکتا آفرین تیم طراحی حسن عابدی شهاب فرهادی ثابت حسین باقری


رستوران زاویه
زردبند 1398

سایت این پروژه، بخشی از مستر پلان 86000 مترمربع شهرک چندمنظوره آرام است (که در حال حاضر توسط این مشاور در حال طراحی می باشد). سایت شهرک از بر جاده واصله لواسان به فشم (محدوده زردبند) تا خط الراس کوه امتداد دارد (120 متر اختلاف ارتفاع). سرنوشت زمین از خرید آن در سال ۱۳۱۳ تا به امروز، متاثر از تغییرات مدام اجتماعی، سیاسی و جغرافیایی زمانه بوده است. خاکی که با تلاش و ممارست مالکین به باغ فندق و چنارستان تبدیل می شود، با نزدیکی به انقلاب، دچار سرنوشتی مبهم و غمانگیز می گردد.



از ساخت و ساز درون آن توسط مالکین تا فروش و تقسیم قسمتهایی از آن در ادوار مختلف و نهایتا مصادره آن بر اساس ساختار حاکمه و پس از آن تصرفات متعدد توسط مردم و بومیان منطقه که بعدها زردبند نام گرفت. از زمین اصلی و ارتباط آن با خیابان و جاده تنها عرض ناچیز و کوچهای باقی مانده و دیگر آن قربانی شد. مرگ مالک اصلی و دفن آن در همان زمین (روبروی سایت پروژه رستوران و در مقبره خانوادگی) این تراژدی را غمناکتر کرد.



اکنون، بعد از دو نسل مالکین فعلی تصمیم به ساخت و ساماندهی گرفتند و افسوس ؛ که آنچه از دست رفته، تصویر زمین را همچون پارهای چهل تکه نشان میدهد. خاطراتی که می میرند تا بنایی جدید متولد گردد در جنوب شهرک، در حاشیه جاده اصلی، دو قطعه زمین به هم پیوسته قرار گرفته اند (تنها بازمانگان گذشته که اکنون زمان قربانی شدنشان است). حال خاطرات نسل دوم نیز قرار است از بین برود (زمین تنیس، مسیر ماشین رو و ساختمان سرایداری) این بار نیز تراژدی مطابق گذشته تکرار می شود، درختانی که قطع شدند و معدودی که ماندد.

قسمت اول: زمینی نامتوازن با ارتباط اندک به جاده اصلی که شامل دو سند تفکیکی از سال ۱۳۴۸ است. تودهای از درختان کهنسال که تنها بازماندگان قدیمی زمین و یادآور شکوه گذشته هستند. قسمت دوم: سال ۱۳۶۵، قطع تعدادی چنار قدیمی و ویلایی که به بهانه مکانی برای گردهماییهای خانواده ساخته شد. قسمت سوم: سال ۱۳75، استخر، زمین والیبال، دسترسی ماشین به داخل سایت. قسمت چهارم: سال ۱۳8۵، زمین تنیس و والیبال، هر یک به زندگی مدرن افزوده شد و زندگانی گذشته محو می شود؛ درست در مقابل چشمان مقبره.
قسمت پنجم: سال ۱۳9۵، تیغ برنده اداره ثبت در تفکیک زمین بر جان استخر قدیمی می افتد که به نظر تنها مانا همچنان همان مقبره است. قسمت ششم: سال ۱۳9۵، طرح هادی روستایی که الزام به ساخت در محدودهای پر از درخت و توصیه به قطع آنها را داشت (که آنها نیز به سرنوشت دوستان مقتول خود دچار شدند). قسمت هفتم: سال ۱۳96، جانمایی اولیه بنای رستوارن توسط نمایندگان دهیاری و تکرار همان تراژدی کشتار درختان. قسمت هشتم: سال ۱۳9۶، اصلاحیه حریم جاده که آنچه مانده را بود نیز محو کرد. قسمت نهم: از آن باغ انبوه تنها شش اصله درخت باقی مانده، غریبانه نظارهگر سرنوشت هستند.



مبانی نظری طرح مبتنی بر این گذشته غمانگیز است، خود حرف از تخریب می زند، تخریبی مدام! در تضاد با محیط است؛ در تضاد با طبیعت. آنچه تولید میشود، نافی امر معماری و ضد آن است. تنها نگاه کمسوی سایت به مقبره مانده است. اکنون، تخریب همچنان ادامه دارد با اخراج شش چنار (تنها بازماندگان کشتار) به واسطه تصمیم معمارانه! بنا مبتنی بر گذشته تغییر یافته، بیهویت شده بیانگیزه. سکوت میکند و همصدا با کاربران جدید آوازی تهی میخواند، اما نگاه خیره آن همچنان بر مرگ متمرکز است و گام بر می دارد... این آیرونی معماری است.




مبانی نظری طرح مبتنی بر این گذشته غمانگیز است، خود حرف از تخریب می زند، تخریبی مدام! در تضاد با محیط است؛ در تضاد با طبیعت. آنچه تولیدمسئولیت پروژه با مهندسین مشاور آتی زیست طراحان اصلی احسان مالکی یکتا آفرین تیم طراحی حسن عابدی لیلی بهمن بیجاری پویا سنجری فارسی پور عاطفه لهراسبی نازگل محمدزاده حمیدرضا احمدیان علیرضا شادبخش عکاس محمدحسن اتفاق جوایز و افتخارات فینالیست جایزه معمار 1403 فینالیست جایزه ساختمان سال 1403


برج باغ ادیب
تهران 1391













آپارتمان گلزار
تهران - ازگل 1397













1428
تهران 1398










